preskoči na sadržaj
Novosti

Podjela svjedodžbi za šk. g. 2021./2022.

Poštovani i dragi roditelji, draga djeco! 

Podjela svjedodžbi uspjeha učenika Katoličke osnovne škole u Virovitici za šk. g. 2021./2022. bit će u UTORAK, 5. srpnja 2022. Podjela će biti za sve učenike od 1.-7. r. u njihovim matičnim učionicama s početkom u 9 sati!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Mikolić  datum: 2. 7. 2022. 00:41

Sveta misa zahvalnica

 

Posljednjega dana nastave u školskoj godini 2021./2022. učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Virovitici zajedno s učenicima i djelatnicima sestriske škole Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici proslavili su svetu misu zahvalnicu u župnoj crkvi svetoga Roka u Virovitici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Mikolić  datum: 21. 6. 2022. 12:58

Proljetni sajam

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 17. 6. 2022. 07:49

Projekt „Mali čuvari voda“

U sklopu projekta „Mali čuvari voda“, koji provode Hrvatske vode,  generalni direktor Hrvatskih voda i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin darovali su učenicima iz škola s područja grada Virovitice, a tako i učenicima naše Katoličke osnovne škole, male prijenosne laboratorije za analizu vode.

Glavna je svrha projekta poticanje učenika na proučavanje i zaštitu voda u našem okružju te podizanje svijesti o važnosti očuvanja vode, kao i bioraznolikosti zavičaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 15. 6. 2022. 11:42

Katolička osnovna škola u Virovitici postala Kaufland škola ViP za školsku godinu 2022./2023.

S ponosom i radošću smo saznali kako je naša škola osvojima titulu Kaufland škole ViP za šk. g. 2022./2023. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Mikolić  datum: 9. 6. 2022. 11:00

Dan škole Katoličke osnovne škole u Virovitici

Prvoga dana u mjesecu lipnju 2022. godine, Svečanom priredbom u Gradskom kazalištu Virovitica, naša Katolička osnovna škola u Virovitici proslavila je po 7. put svoj Dan škole. Ovaj puta nakon dvije pandemijske godine, ovo je bila svečanost u kojoj su učenici od 1. - 7. r. ponovno pred roditeljima, bakama, djedovima, braći i sestrama, ali brojnim uvaženim gostima i prijateljima škole, a među kojima na posebna način ističemo našega osnivača msgr. Dr. Antuna Škvorčevića, na kazališnim daskama pokazali svoje brojne talente, vještine, svoj trud i marljivost kroz proteklu školsku godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Mikolić  datum: 2. 6. 2022. 22:16

Obilježavanje Svjetskog dana katoličkog odgoja i obrazovanja

Svjetski dan katoličkog odgoja i obrazovanja svake godine proslavlja se na dan Uzašašća. Ove godine, naši učenici zajedno sa svojim učiteljicama Dan katoličkog odgoja i obrazovanja obilježili su u četvrtak 26. svibnja. Ovogodišnja tema proslave istoimenog dana bila je Ponovno izgraditi, rekonstruirati i obnoviti zajedno

Različitim aktivnostima otkrili su značenje saveza, bojajući pristima otkrivali su kršćanske simbole te su zajednički izrađivali kiževe i ukrasne vitraje. Također, proveli su mjesec dana u zajedničkom promišljanju o Zemlji. Posijali su tada u svojoj učionici sjeme krastavaca, rajčica, peršina i karanfila kako bi i sami svojim rukama obogatili svijet.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 28. 5. 2022. 11:18

Izlet na imanje Zlatni klas u Otrovancu

U četvrtak, 12. svibnja 2022., učenici prvih i drugih razreda bili su na svom prvom školskom izletu. Posjetili su imanje Zlatni klas u Otrovancu, jedno od lijepih seoskih imanja na području Virovitičko-podravske županije. Ondje su imali priliku vidjeti i jahati konje, upoznati se sa starim zanatom kovanja, posjetiti Hlapićevu kućicu, uživati u kućici na drvetu...
Dan je bio kao stvoren za izlet, a učenici su se prepuni dojmova sretno vratili svojim kućama! 
  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 31. 5. 2022. 07:30

Izborni predmeti Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!
 
Prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi svaki učenik ima pravo upisati izborne predmeta čija se nastava u školi organizira i nudi. Za učenika jednom izabran predmet postaje obavezni predmeti i pohađa ga cijelu nastavnu godinu odnosno sve dok se ne zatraži Zahtjev za ispis s izbornog predmeta sukladno članku 27. stavku 6 Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Učiteljsko vijeće taj zahtjev ne prihvati kao opravdan. U našoj školi izborni su predmeti:
 
1. Informatika (1., 2., 3., 4., 7. i 8. razred)
 
2. Njemački jezik (4., 5., 6., 7. i 8. razred)
 
3. Latinski jezik (5., 6., 7. i 8. razred)
 
4. Grčki jezik (7. i 8. razred)
 
Obrazac suglasnosti kojim biste htjeli da se vaše dijete upiše u neki od ponuđenih izbornih predmeta, nalazi se ispod u prilogu ove obavijesti.
 
Učenici se već na početku svoga školovanja opredjeljuju za izborne predmete koji su im ponuđeni sukladno njihovoj dobi. Prema spomenutom članku 27. stavku 6. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, učenik može prestati pohađati nastavu izbornog predmeta nakon pisanog zahtjeva roditlja Učiteljskom vijeću koje ispunjava te ispunjeni zahtjev OSOBNO predaje u tajništvu škole. Zahtjev se mora predati najkasnije do 30. lipnja tekuće nastavne godine za ispis izbornog predmeta u sljedećoj školskoj godinu.
 
Ukoliko postoje učenici koji se žele ispisati s pojedinog izbornog predmeta njihovi roditelji trebaju ispuniti zahtjev kojeg možete preuzeti na linku ispod teksta.
 
Ivan Mikolić, ravnatelj
  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 27. 5. 2022. 08:45

Dan škole - sveta misa

Crkvu svetoga Roka u Virovitici u srijedu, 18. svibnja 2022., svojom su pjesmom i molitvom ispunili učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici. Zajedno s ravnateljem Ivanom Mikolićem, svojim učiteljima i drugim djelatnicima Škole te svojim roditeljima učenici su svetom misom proslavili Dan škole, kao i rođendan zaštitnika Škole, svetoga Ivana Pavla II.

Euharistijsko slavlje predvodio je školski duhovnik, vlč. Ljubiša Krmar, okružen brojnim učenicima ministrantima. Crkva je bila obasjana kršćanskom mladošću i radosnom svetkovinom, svime onime što je i sam Ivan Pavao II. zagovarao. Kroz molitvu, naš dobri papa Wojtyla još nas je jednom podsjetio koliko je u životu važno strpljenje, trud, rad i povjerenje u Božju ruku koja očinski vodi nas život i Marijinu bezgraničnu majčinsku ljubav. Svi prisutni zapjevali su „Krist na žalu“ i, zazvavši Božji blagoslov, molili za zdravlje svojih bližnjih, ljubav, mir u svijetu, kao i za što uspješniji i mirniji svršetak školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 18. 5. 2022. 19:01

Mathema

Dana 6. svibnja održano je ekipno matematičko natjecanje „Mathema“ . Natjecanje je održano online, a okupilo je ekipe iz nekoliko županija RH. 

Našu školu predstavljale su tri ekipe. Postigli su sljedeće rezultate: 

  • ekipa 4. razreda u sastavu Franka Jakelić, Karla Nađaković i Stjepan Ribić  osvojila je 19. mjesto (u kategoriji 4. razreda sudjelovalo je 59 ekipa) 

  • ekipa 5. razreda u sastavu Marko Benčina, Ivan Horvat i Lucija Šipek osvojila je 15. mjesto (u kategoriji 5. razreda sudjelovalo je 58 ekipa) 

  • ekipa 7. razreda u sastavu Matko Celić, Klara Karnik i Roko Predragović osvojila je 24. mjesto (u kategoriji 7. razreda sudjelovalo je 45 ekipa) 

Mentorice učenika bile su učiteljice Mirela Marušić i Zvonka Svat. 

     Od srca im čestitamo na odličnim rezultatima koje su postigli zajedničkim snagama i međusobnom suradnjom!! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 17. 5. 2022. 16:39

Prva Smotra pjevačkih zborova i dramskih skupina katoličkih osnovnih škola

U subotu 14. svibnja 2022. U katedrali svete Stošije u Zadru članovi pjevačkoga zbora i dramske skupine naše škole sudjelovali su na prvoj Smotri pjevačkih zborova i dramskih skupina katoličkih osnovnih škola Republike Hrvatske. Smotru je, u suradnji s Nacionalnim uredom za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije, organizirala Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Mikolić  datum: 15. 5. 2022. 22:19

Izlet učenika 6. i 7. razreda u Varaždin

Učenici 6. i 7. razreda zaputili su se 28. travnja 2022. sa svojim razrednicama Marinom Mađarević i Lucijom Jakobović, učiteljicom Povijesti Martinom Horvat te vjeroučiteljem Matijom Đurčevićem u takozvani grad anđela- Varaždin.

Učenici su dolaskom u Varaždin razgledavali znamenitosti i ljepote hrvatske barokne prijestolnice. Na početku su se zaputili vidjeti Gradsko groblje Varaždin, koje je za razliku od drugih, stvarano vizionarskom dušom Hermana Hallera te je izvanredan primjer parkovne arhitekture. Nakon razgledavanja Gradskoga groblja i otkrivanja priča koje iza sebe krije taj spomenik prirode, uslijedilo je razgledavanje Staroga grada, feudalne utvrde koja je u prošlosti pripadala brojnim plemićkim obiteljima. Neizostavan dio obilaska svakako su bile i znamenitosti poput Varaždinske katedrale, gradskoga korza, franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja, Muzeja anđela te Entomološkog odjela, u Gradskome muzeju, tzv. Muzeja kukaca.

Fotografije govore više od riječi pa tako i fotografije izleta mogu dočarati samo mali dio ljepote Varaždina u koji će se naši šestaši i sedmaši zasigurno vratiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 3. 5. 2022. 10:35

Županijsko natjecanje iz matematike

 naši matematičari dobili su priznanja! Učenici 4., 5. i 7. razreda naše škole sudjelovali su na županijskoj razini natjecanja iz Matematike i ostvarili su izvrsne rezultate pod mentorstvom učiteljica Zvonke Svat i Mirele Marušić.

Učenici su ostvarili sljedeći rezultat: 
 
7. razred
Klara Karnik 2.mjesto
Matko  Celić 4. mjesto
 
5. razred
Marko Benčina 6. mjesto
Lucija Šipek 9. mjesto
 
4. razred
Franka Jakelić 4. mjesto
Karla Nađaković 7.mjesto
 

Čestitamo učenicima na lijepim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 27. 4. 2022. 10:10

E-potvrde o statusu učenika Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

Više ne morate dolaziti u Školu kako biste izvadili potvrdu da Vam je dijete naš učenik. Potvrdu sada možete izvaditi na portalu potvrde.skole.hr/login pomoću djetetovog računa @skole.hr ili preko Vašeg e-Građani računa.

Detaljne upute možete pronaći u dokumentu koji se nalazi u prilogu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 30. 3. 2022. 09:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Izabrani udžbenici

Popis izabranih udžbenika i drugih radnih materijala za škg. 2021./2022.


Izborni predmeti

Facebook

e-Dnevnik


Video prilozi


Raspored sati


Predbilježbe

Klikom na link preuzimate formular predbilježbe.

Klikom na sliku možete pročitati upute i obavijesti.


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Katoličke škole

Informatika


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 97158
preskoči na navigaciju