preskoči na sadržaj
Novosti

Tradicionalni blagoslov Škola

U ponedjeljak, 25. siječnja održan je tradicionalni blagoslov učenika i djelatnika Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. Blagoslov je predvodio duhovnik vlč. Ljubiša Krmar koji je na početku pozdravio sve prisutne učenike razredne nastave, prisutne maturante te djelatnike škole. Izrazio je također molitvenu povezanost sa svim učenicima koji prate nastavu na daljinu. Nakon pročitanog evanđeoskog ulomka iz evanđelja po Ivanu progovorio je o značenju blagoslova te naglasio kako nam snaga blagoslova pomaže da budemo vođeni Božjom rukom i prepoznatljivi kao Isusovi prijatelji. Naglasio je kako nam Isus daruje svoj mir kojeg pronalazimo u molitvi, činu ljubavi prema potrebitima te da smo pozvani širiti svakodnevno Kristov mir jedni drugima. Na kraju svoga promišljanja duhovnik je pozvao je sve prisutne da rastu u svetosti poput zaštitnika naših škola sv. Ivana Pavla  i bl. Ivana Merza. Blagoslov je završio samim činom škropljenja uz radosno pjevanje tradicionalnih božićnih pjesama.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 25. 1. 2021. 15:47

Adventski kalenDAR dobrote

U pripravi za prošlogodišnje došašće Caritas Požeške biskupije osmislio je karitativnu akciju Adventski kalenDAR. Navedena akcija bila je sastavni dio caritasove brige i osjetljivosti za siromašne, što se je posebno očitovalo u Mjesecu siromaha kojega je prigodom Četvrtog svjetskog dana siromaha za cijelu Požešku biskupiju proglasio požeški biskup Antun Škvorčević. Uključujući se u dinamizam raznovrsnog služenja svima kojima je pomoć potrebna spomenutom akcijom potaknulo se mnoštvo djece i mladih, obitelji i pojedinaca, da svojim odricanjem i darivanjem, u skladu s vlastitim mogućnostima, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Uključili su se tako učenici Katoličke osnovne škole i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici zajedno sa svojim obiteljima, učiteljima i profesorima. Ravnatelj škole, Mario Večerić predao je sve prikupljene namirnice u Caritas Požeške biskupije koji će prikupljenim namirnicama pomoći ljudima u potrebi.  Još jednom su naše virovitičke obitelji posvjedočile svoju kršćansku ljubav i blizinu prema potrebitima. „Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste“ Mt 25, 45

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 13. 1. 2021. 15:46

Školski medni dan

„Školski medni dan“ održan je u našoj školi u ponedjeljak, 7. prosinca. Učenicima prvog razreda Katoličke osnovne škole podijeljeni su paketići s Medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci te edukativna slikovnica. Djeci je kroz program prikazana važnost meda i potreba konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda. Zanimljivom prezentacijom saznali su kako nastaje med, kakav može biti i ukazan je značaj pčelarstva u cijeloj proizvodnji. Ciljevi Programa školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka su povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Školski medni dan jedna je od mjera iz Programa školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka, kojeg je donijela Vlada Republike Hrvatske.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 7. 12. 2020. 15:57

Adventski kalenDAR

U pripravi za ovogodišnje došašće Caritas Požeške biskupije osmislio je karitativnu akciju Adventski kalenDAR u koju se uključila i Katolička osnovna škola u Virovitici. Navedena akcija sastavni je dio caritasove brige i osjetljivosti za siromašne, što se posebno želi očitovati u Mjesecu siromaha kojega je prigodom Četvrtog svjetskog dana siromaha za cijelu Požešku biskupiju proglasio požeški biskup Antun Škvorčević. Uključujući se u dinamizam raznovrsnog služenja svima kojima je pomoć potrebna spomenutom akcijom želi se potaknuti djecu i mlade, obitelji i pojedince, da svojim odricanjem i darivanjem, u skladu s vlastitim mogućnostima, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 4. 12. 2020. 16:40

Početak Došašća u našoj školi

Riječju Došašće prevodi se latinski liturgijski izraz adventus - dolazak. To su četiri liturgijska tjedna prije Božića u kojima se Crkva priprema za slavlje rođenja Krista dok istovremeno iščekuje njegov drugi dolazak. Došašće je vrijeme u crkvenoj godini kada se intenzivnije pripremamo za svetkovine Božića i Bogojavljenja. To je istodobno vrijeme očekivanja Kristova dolaska na kraju vremena – Sudnji dan. Vrijeme Došašća nije toliko obilježeno pokorom koliko radosnim i povjerljivim očekivanjem. Prva tjedan Došašća u našoj školi već se tradicionalno obilježava paljenjem svijeće i zajedničkom molitvom svih učenika i djelatnika. Ovoga ponedjeljka molitvu je pripremio vjeroučitelj Matija Đurčević. Dok su učenici 1. B razreda molili kod našeg školskog adventskog vijenca ostali učenici pratili su molitvu u svojim razredima preko školskog razglasa.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 4. 12. 2020. 16:32

Priznanja za uspjeh na Županijskom natjecanju iz geografije

Danas smo, u radosnoj razrednoj atmosferi,  uručili priznanja učenicima šestog razreda za uspjeh na Županijskom natjecanju iz geografije. Radi se o natjecanju od prošle školske godine koje je zbog epidemioloških razloga dovršeno ove školske godine. Imali smo troje predstavnika i svi su završili na postolju: Roko Predragović osvojio je 1. mjesto, Marko Eškinja 2. mjesto i Rahela Drvenkar 3. mjesto. Bilo je to prvo Županijsko  natjecanje iz geografije na kojemu je sudjelovala naša Škola. Za prvi puta nije loše. Zar ne? Čestitamo učenicima i njihovom mentoru Hrvoju Drvenkaru, nastavniku geografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 26. 11. 2020. 14:42

Međunarodni natjecanje "Klokan"

U četvrtak, 17. rujna 2020. u našoj školi održano je Međunarodno natjecanje Klokan bez granica. Učenici su se natjecali u tri kategorije. U kategoriji Pčelice natjecalo se 12 učenika. U kategoriji  Leptirići  6 učenika, a u kategoriji Ecolier 14 učenika. Nagrađeni učenici koji su ušli u 10% najboljih u Hrvatskoj su: Stella Kocijan, Ena Tkalčec, Marko Benčina i Klara Karnik. Čestitamo učenicima i njihovim učiteljicama Matei Nađ, Kristini Dundović i Mihaeli Lovrenčić. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 26. 11. 2020. 14:32

Molitva za žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

U srijedu 18. studenog 2020. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Tom prigodom naši su učenici pisali različite literarne radove na temu Domovine i Vukovara te izrađivali plakate i sve ono što nas podsjeća na žrtve ljudi koji su svoje živote dali za Domovinu. Svečano je bilo u našoj školi u utorak, 17. studenoga 2020. kada su učenici u svojim razredima izmolili molitvu za sve žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Svaki razred je u znak sjećanja na spomenute žrtve upalio lampione pokraj škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 18. 11. 2020. 10:14

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rada i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U ponedjeljak, 16. studenoga 2020. godine učenici šestog razreda na satu Povijesti obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rada i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.  Na početku sata pomolili su se za sve nevine žrtve grada Vukovara i sve žrtve Domovinskog rata. Učenici su nakon toga govorili o važnosti molitve za poginule i preminule osobe. Naši šestaši prisjetili su se događaja koji su snažno obilježili našu povijest te su razvijali empatiju i suosjećanje prema obiteljima žrtava Domovinskog rata. Pričom o događajima prije samog pada Vukovara učenici su razvijali domoljublje i svijest o ishodima Domovinskog rata. Prisjetili su se obrane grada Vukovara i njegovih dana uoči pada, vukovarskog novinara Siniše Glavaševića, zatim vukovarske bolnice kao i heroja koji su branili grad do zadnje kapi krvi. Učenici su se prisjetili strašnog ratnog stradanja grada Vukovara, svih njegovih žrtava i rana koji su s tugom obojili noviju hrvatsku povijest. Govorili su o Ovčari, Memorijalnom groblju te željama obitelji da pronađu svoje najmilije. Prisjetili su se Blage Zadre i naših branitelja koji su dali svoj život za domovinu te izradili  plakat u čast i sjećanje na Vukovar. Ovim plakatom odaju počast žrtvi koju su podnijeli naši branitelji bez kojih ne bi bilo neovisne nam domovine Hrvatske. U utorak, 17.studenoga 2020. zapalili su lampione ispred naše škole i izmolili molitvu za sve koji su podnijeli žrtvu za Domovinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 18. 11. 2020. 09:33

Šenoa i šestaši

Učenici šestoga razreda Mjesec hrvatske knjige obilježili su uz zanimljivi mini-projekt. Središnja tema projekta bilo je stvaralaštvo hrvatskoga književnika Augusta Šenoe. Tijekom šest sati Hrvatskoga jezika učenici su govorili o Šenoinoj pjesmi Zagrebu čije su motive i domoljubnu tematiku usporedili s vlastitim iskustvom i osjećajima prema svom gradu, izradivši pritom i prigodan plakat. Svoje „druženje“ sa Šenoom nastavili su tijekom sati lektire. U listopadu su čitali Šenoine Povjestice. Svoje znanje o povjesticama pokazali su putem brojnih metoda i sredstava: nastavnoga listića, dramatizacije književnoga djela, stvaranja animiranoga filma, izrade straničnika, igre memory i vrednovanja književnoga djela s kritičkim pristupom. Učenici su listopadsko djelo za cjelovito čitanje ocijenili ocjenom dobar (3) jer su ih lirsko-epska vrsta, poprilično mračan sadržaj i jezik kojim su povjestice pisane udaljili od sadržaja. Ipak, svi priznaju da su Šenoina sklonost narodnoj predaji i povijesti te snažna Božja prisutnost i poticaj čitatelju da se okrene Bogu dobar razlog da se ovo djelo pročita barem jednom u životu.

Više o projektu pogledajte u videozapisu na linku: https://www.youtube.com/watch?v=u8v0Goja5Kk  

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 2. 11. 2020. 12:09

Terenska nastava

U srijedu, 28. listopada 2020. učenici šestog razreda Katoličke osnovne škole u Virovitici izašli su iz svojih učionica kako bi nazočili  nastavi Geografije i Prirode na Virovitičkim ribnjacima. Cilj ove izvanučioničke nastave bio je ostvarivanje ishoda predviđenih Godišnjim izvedbenim kurikulom iz oba nastavna predmeta. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera (nošenje maske, držanje razmaka i dezinfekcija ruku) učenici su prijepodne proveli na svježem zraku uz obilje Sunca. Osim zdravstvenih prednosti izvanučioničke nastave, ondje su učenici stekli  spoznaje i doživljaje koji se ne mogu ostvariti u učionici (razvija se smisao za istraživanje, oapažanje i zaključivanje, razvija se ispravan odnos i odgovornost prema sebi, drugima i prirodi, razvijaju se zdravstvene navike i urednost). Nastava se odvijala po skupina u blok satovima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 29. 10. 2020. 16:25

Djelo ljubavi u danima zahvalnosti

Tijekom mjeseca listopada, svake godine u našim školama obilježavaju se Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Kroz različite svečanosti, manifestacije, priredbe, molitvu i blagovanje kruha zahvaljujemo Gospodinu na svim darovanim dobročinstvima, radostima, uspjesima i darovima koje nam svakodnevno daruje. Ove nastavne godine učenici Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici proslavu Dana zahvalnosti započeli su humanitarnom akcijom. Potaknuti riječima sv. evanđelja po Luki: “Dajte i dat će vam se: mjera dobra, nabijena, natresena, preobilna dat će se u krilo vaše.” (Lk 6,38) učenici ove dvije škole od početka mjeseca listopada prikupljali su namirnice za Socijalnu samoposlugu u Virovitici koja djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa u Virovitici, a u utorak, 20. listopada sve prikupljene namirnice predali su ravnateljici Željki Grahovac. Svjesni da najviše dobivamo kada dajemo i pomažemo ljudima u potrebi radosno smo se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i posvjedočili da u svojoj školskoj zajednici živimo Caritas – Ljubav. Zahvaljujemo se učenicima i njihovim roditeljima na sudjelovanju u prikupljanju namirnica.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 20. 10. 2020. 16:05

Trajna formacija djelatnika

U petak, 16. listopada održana je trajna formacija djelatnika katoličkih škola u Hrvatskoj na temu „Isus liječnik“.  Kako je zbog sprječavanja zaraze korona virusom susret koji je trebao biti u Primoštenu i Šibeniku odgođen, trajna formacija za djelatnike katoličkih škola održana je u svakoj školi za njezine djelatnike. Susret je započeo molitvom koju je predvodio ravnatelj Mario Večerić. Potom su djelatnici poslušali tri predavanja. Prvi predavač je doc. dr. sc. Anđelo Maly, profesor na Katedri Svetog pisma Starog zavjeta na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom Isus - liječnik. Drugi predavač je prof. dr. sc. Josip Burušić, istraživač obrazovanja i voditelj u Znanstvenom centru izvrsnosti za školsku efikasnost i školski menadžment Instituta Ivo Pilar s temom Škola kao prostor razvoja osobnog, socijalnog i profesionalnog identiteta učenika. Treći predavač je doc. dr. sc. Krunoslav Novak, profesor na Odjelu za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije s temom Pozitivna komunikacija kao temelj za dobru suradnju. Nakon prvog i trećeg predavanja uslijedile su radionice koje su po malim grupama predvodili ravnatelj i vjeroučitelj. U pozitivnom okruženju i stečenim novim iskustvima i znanjima stručni skup završio je molitvom Krunice.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 20. 10. 2020. 16:03

Natjecanje iz geografije

Ove kalendarske godine, 2020., naši su učenici po prvi puta mogli sudjelovati na natjecanju iz geografije. Školsko natjecanje održalo se 12. veljače 2020. i na njemu su sudjelovali učenici 5. razreda Roko Predragović, Marko Eškinja i Rahela Drvenkar. Nakon pristiglih rezultata Školskog natjecanja iz cijele županije Županijsko povjerenstvo pozvalo je 10 učenika koji su najbolje riješili ispit na Županijsko natjecanje. Svo troje naših učenika bili su pozvani na Županijsku razinu natjecanja. Županijsko natjecanje iz geografije trebalo se održati 18. ožujka 2020. u OŠ „August Cesarec“ u Špišić Bukovici, međutim zbog ugroze koronavirusom natjecanje je odgođeno. Početkom nove školske godine, 2020./2021., održalo se Županijsko natjecanje iz geografije u novim okolnostima. Naime, učenici nisu putovali na Županijsko natjecanje kao do sada već su ispit rješavali u svojoj školi, a natjecanje je vodilo povjerenstvo sastavljeno od nastavnika koji nisu bili mentori učenicima. Po završetku pisanja ispita, isti su skenirani i poslani  elektroničkom poštom školi domaćinu Županijskog povjerenstva. Kada je Županijsko povjerenstvo ispravilo ispite stigli su sljedeći rezultati: Roko Predragović osvojio je prvo mjesto, Marko Eškinja drugo mjesto i Rahela Drvenkar treće mjesto. Dakle, svi naši učenici su laureati odnosno osvajači postolja. Oni su i predloženici za Državno natjecanje iz geografije. Sada je na potezu Državno povjerenstvo za provedbu natjecanja iz geografije. Čestitamo učenicima i mentoru prof. Hrvoju Drvenkaru na uloženom trudu i postignutim rezultatima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 7. 10. 2020. 16:56

Učimo latinski

Nakon prvih mjesec dana upoznavanja s novim izbornim jezikom učenici 5. razreda koji pohađaju izbornu nastavu latinskog jezika odlučili su podijeliti svoje misli i stavove o učenju ovog klasičnog jezika. Kroz promišljanje dotaknuli su se nekih poznatih latinskih poslovica starih i mudrih Rimljana za koje možemo potvrditi da vrijede i danas. To nam pokazuje kako je ponekad potrebno zaviriti u prošlost da bismo nešto naučili u sadašnjosti, kako su to spoznali i sami Rimljani: "Historia magistra vitae est" - Povijest je učiteljica života. Tom su prilikom učenici pokazali svoju kreativnost kroz izradu plakata.

Tekst: Tihana Jurišić, nastavnica latinskog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 6. 10. 2020. 08:22

Zaziv Duha Svetoga za početak Školske godine

U srijedu, 30. rujna 2020. učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole zazvali snagu Duha Svetoga za novi Školsku godinu koja će vjerujemo biti puna izazova. Molitvu je predvodio ravnatelj Mario Večerić preko školskog razglasa dok su učenici i djelatnici škole molili u svojim učionicama i radnim prostorima. Nakon navještene riječi Božje iz Evanđelja po Ivanu, ravnatelj je pozvao sve sudionike da svoj život usmjere ka Bogu i otvore se djelovanju snage Duha svetoga. Zamolivši snagu Duha molimo za darove koji nas čine sposobnima živjeti kršćanske vrijednosti u životnim situacijama, školi i obitelji. Potom su učenici 6. razreda u ime svih učenika izrekli molitvu vjernika nakon koje su svi zajedno izmolili himan Duhu Svetom "O dođi stvorče, Duše Svet".

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 30. 9. 2020. 15:36

Šesta generacija prvašića u školskim klupama

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine, šesta po redu generacija učenika u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici je po prvi puta sjela u školske klupe. Četrdeset i dvoje učenika i njihove roditelje dočekale njihove učiteljice Violeta Drvenkar, Adriana Mikolić, Josipa Burušić i Nikolina Dundović zajedno s ravnateljem Mariom Večerićem. Prigodni program pripremili su učenici drugog razreda sa svojim učiteljicama, a po završetku istoga sve je pozdravio ravnatelj Mario Večerić koji je sve učenike i roditelje pozdravio u ime osnivača Škole msgr. dr. Antuna Škvorčevića i zaželio dobrodošlicu svim novim učenicima prvog razreda i njihovim obiteljima naglasivši da danas, kada unose svoj obiteljski identitet u školu, postaju dio jedne velike obitelji Katoličke osnovne škole u Virovitici te im zahvalio za ljubav i žrtvu kojom će pratiti svoju djecu na osnovnoškolskom obrazovanju. Ravnatelj je sve prisutne pozvao na odgovornost i brigu jednih za druge u ovom izazovnom vremenu u kojem se nalazimo naglasivši kako jedino zajedništvom i međusobnom komunikacijom možemo nadići sve slabosti i poteškoće našega života.  Potom je ravnatelj prozvao sve nove učenike i predstavio im njihove učiteljice koje su radosne prvašiće odvele u njihove učionice gdje su ih dočekali prigodni darovi.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 8. 9. 2020. 10:16

Početak nastave - upute Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i roditelji. Nastava počinje 07. rujna 2020. i to:

Nastava za učenike 2. i 3. razreda počinje u 08,00 sati i traje do 09,00 sati. Učenici će toga dana ponijeti školske torbe i preuzeti udžbenike.Nastava za učenike 4., 5., i 6. razreda počinje u 07,30 sati i traje do 08,30 sati. Učenici će istoga dana ponijeti školske torbe i preuzeti udžbenike. Od utorka 08. rujna 2020. nastava će se odvijati prema redovitom rasporedu za sve učenike naše škole.

Klikni na opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 1. 9. 2020. 17:14

Budimo odgovorni

Važna obavijest!

Prilikom ulaska u prostore škole potrebno je:

  1. Koristiti masku
  2. Dezinficirati ruke
  3. Javiti se dežurnoj osobi koja će Vas upisati u evidenciju i izmjeriti temperaturu beskontaktnim toplomjerom

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 27. 8. 2020. 23:18

Udžbenici i drugi obrazovni materijali

Od sljedeće Školske godine 2020./2021. udžbenike za sve učenike osnovnih škola osiguralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Udžbenike će naručiti Škola te ih potom predati učenicima prvi dan škole. Druge obrazovne materijale (radne bilježnice, likovne mape, atlase i karte) osigurali su Virovitičko podravska županija i Grad Virovitica. Iste će djeca dobiti zajedno s udžbenicima.

Roditelji 5. i 6. razreda trebaju kupiti tehničku kutiju za predmet Tehničke kulture.

*Svijet tehnike 5, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada programa tehničke kulture u petom razredu osnovne škole. TEHNIČKA KUTIJA ,Školska knjiga

*Svijet tehnike 6, radni materijali za izvođenje vježbi i praktičnog rada programa tehničke kulture u šestom razredu osnovne škole. TEHNIČKA KUTIJA ,Školska knjiga

Zahvaljujemo se Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Virovitičko – podravskoj županiji i Gradu Virovitici što su i ove godine pomogli roditeljima u kupnji udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike.  

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 21. 7. 2020. 11:35

1. a u Produženom boravku ostvario 2 velika eTwining PROJEKTA

Uručene diplome učenicima 1.a za postignuće, strast i trud u 2 velika eTwining PROJEKTA Abecedarij- interaktivna slovarica i u Svijetu likovnih umjetnika koja su se odvijala u nastavi Produženog boravka tijekom šk. g. 2019./2020.
Tijekom projekta Abecedarij učenici 1.a izradili su svoju „interaktivnu“ slovaricu kao rezultat istraživanja priča o slovima i glasovima. Uspješno su nastale i priče o slovu LJ koje nam je dodijeljeno u projektu. Putujuća slova L i J u veljači su se spojila i zaljubila. Do mjesta susreta svakodnevno su nam pričala doživljaje i zanimljivosti iz domova obitelji naših učenika. Slovo L je krenulo od početka imenika, a slovo J od kraja imenika sve dok se nisu spojili na sredini. Naše zaljubljeno slovo Lj upoznali smo i sa likovnim tehnikama i sa Svijetom likovnih umjetnika gdje smo uspješno odradili svih 5 zadataka. U projektu su učenici upoznali likovne umjetnike: Pieta Mondriana, Luku Koščaka, Vincenta Van Gogha, Claude Moneta i Đuru Pulitiku. Obogaćeni novim iskustvima, spoznajama, idejama stvarali smo vlastita likovna djela.

Učiteljica: Ana - Marija Brodjanac, mag.prim.educ.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Šalinger  datum: 16. 6. 2020. 09:17

Upute za početak nastave i boravak u školi

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 25. 5. 2020. 10:42

Predbilježbe

Poštovani roditelji!

U svome poslanju, povjerenom joj od Isusa Krista, Crkva pronalazi razlog za osnivanje i djelovanje Katoličkih škola. Cilj poslanja je dovesti čovjeka do njegova ljudskog i kršćanskog savršenstva te zrelosti u vjeri. Upravo se na tome temelji odgojno obrazovni projekt katoličkih škola u kojem se skladno stapaju vjera, kultura i život. Kako bi se jedan takav projekt mogao ostvariti potrebni ste nam upravo vi roditelji koji ćete upisati svoju djecu u Katoličku osnovnu školu i dati školi povjerenje da zajednički s Vama u jednom partnerskom odnosu i okruženju odgaja i obrazuje vašu djecu. Katolička škola je institucija koja u središtu svoga djelovanja ima čovjeka kao cjelovitu osobu, institucija koja upravo želi vama roditeljima pomoći u odgoju i obrazovanju Vaše djece. Iz toga razloga 2015. otvorena je Katolička osnovna škola u Virovitici koja danas broji 127 učenika i njihovih obitelji od 1. do 5. razreda. Pozivamo stoga sve vas roditelje koji žele upisati dijete u Katoličku osnovnu školu u Virovitici da ispune predbilježbu koja se nalazi u privitku. Zbog izvanrednih okolnosti i nemogućnosti dolaska u školu predbilježbu možete poslati pedagoginji na e-mail: majaivankovi7@gmail.com u obliku fotografije ili skeniranu. Ista će vrijediti kao da ste ju donijeli osobno u školu. Predbilježbu možete ispuniti za nekoliko godina unaprijed. 

Predbilježbu možete preuzeti na linku s desne strane klikom na isti.

Radujemo se Vašoj odluci i zajedničkoj suradnji.

Mario Večerić, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 8. 5. 2020. 13:02

Upute i preporuke Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

U privitku se nalaze preporuke Ministarstva i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o povratku učenika razredne nastave u školu.

Klikni na "opširnije"!

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 4. 5. 2020. 00:52

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

U privitku se nalaze Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu. Ovo je uputa Ministarstva prema kojoj će svi učitelji naše škole izraditi kriterije i elemente vrednovanja s kojima ćete pravodobno biti upoznati.

Klikni na opširnije...

Ravnatelj

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 22. 4. 2020. 10:59

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu. Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. (Iv 20, 3-8)

Dragi učenici, roditelji, djelatnici Škole, braćo i sestre!

     U Božićnoj noći prvi svjedoci Isusova rođenja pronalaze dijete Isusa gdje leži povijeno u jaslama. Na Uskrsno jutro prvi svjedoci njegova uskrsnuća pronalaze prazan grob i povoje gdje leže. Vidješe i povjerovaše, odlaze svojoj braći i svjedoče da je Isus uskrsnuo. Tišina koja je ovih dana bila prisutna dok je tijelo našeg Spasitelja ležalo u grobu, pomogla nam je da uđemo u svoje srce i upravo tu pronađemo Boga i njegovu prisutnost u nama.

     Ovih dana ta tišina je bila intenzivnija jer zbog izvanredne situacije u svijetu i domovini, ostanak u našim domovima jedina je sigurnost za nas same i naše bližnje. Prilika je to da u našim obiteljima obnovimo temeljne vrijednosti kućne Crkve - zajedničku obiteljsku molitvu, čitanje i razmatranje Svetog pisma. Tako ćemo u našim obiteljima dati mjesto Božjoj prisutnosti. Prihvaćajući Boga, obitelj postaje važnim mjestom svjedočanstva Radosne vijesti Isusova uskrsnuća.

     Neka Vas obasja svjetlost Kristova uskrsnuća i neka Vas osobito u ovim danima izolacije ispuni mirom, radošću i nadom.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Mario Večerić, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 13. 4. 2020. 10:40

Obavijest za upise u prvi razred

Poštovani roditelji!

Zbog izvanrednih okolnosti nastalih zbog koronavirusa odluke o upisu u prvi razred bit će donesene početkom mjeseca svibnja. Zahvaljujemo Vam se na strpljenju i razumijevanju.

Srdačan pozdrav!

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 7. 4. 2020. 11:32

Uskrsni i proljetni praznici

Dragi učenici i roditelji!

U četvrtak, 09. travnja početak je uskršnjih i proljetnih praznika. U srijedu je zadnji dan nastave na daljinu prije početka praznika. Praznici traju do petka, 17. travnja 2020., a redovita nastava na daljinu počinje u ponedjeljak 20. travnja 2020.

S poštovanjem!

Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 7. 4. 2020. 10:10

Obavijest o radu škole

Od petka, 20. ožujka 2020. Katolička osnovna škola bit će zatvorena za javnost. U slučaju potrebe (izdavanje potvrda ili sl.) možete nas kontaktirati na e-mail: kos.vtc@gmail.com.

Zahvaljujemo se na razumijevanju.

Mario Večerić, ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 24. 3. 2020. 11:45

Obavijest roditeljima i učenicima

Poštovani roditelji i učenici!

Započeli smo s nastavom na daljinu. Postoje trenutci kada je sustav preopterećen zbog velikog broja korisnika pa je teško pristupiti virtualnim učionicama ili drugim alatima u kojima je organizirana nastava na daljinu. Ukoliko dođe do određenih poteškoća u komunikaciji preko virtualnih učionica, obavezno se javite razredniku Vašeg djeteta koji će potom kontaktirati informatičku službu škole. Budući da Katoličke škole nisu bile u štrajku, napredovali smo s gradivom. Kako ne bismo bili u zaostatku s gradivom, nastavljamo tamo gdje smo stali. To znači da su gradivo koje se prikazuje na HRT-u 3 i na Sportskoj televiziji naši učenici već usvojili. Stoga će učitelji svakodnevno učenicima slati materijale i predavanja i dogovarati s njima određene aktivnosti. Isto tako potičemo učenike da slobodno mogu pratiti nastavu na HRT 3 i Sportskoj televiziji te tako obogatiti i ponoviti već usvojeno znanje. Sretno!

Ravnatelj!

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 16. 3. 2020. 12:34

Nastava na daljinu - OBAVIJESTI

Nastava na daljinu – Obavijesti za ponedjeljak, 16. ožujka 2020.

RAZREDNA NASTAVA

Nastava će se prikazivati na HRT 3 po sljedećem rasporedu:

  1. Razred: 08,00 do 10,00 h
  2. Razred: 10,00 do 12,30 h
  3. Razred: 13,00 do 16,00 h
  4. Razred: 16,00 do 19,00 h

Molimo roditelje da također provjeravaju upute učiteljica na zajedničkoj @skole.hr učionici.

 

PREDMETNA NASTAVA

Nastava za učenike 5. razredna prikazivat će se na Sportskoj TV po sljedećem rasporedu:

Od 08,00 do 09,30 h za predmete: MATEMATIKA, HRVATSKI, PRIRODA, ENGLESKI I NJEMAČKI

U ponedjeljak će nakon 09,30 sati učenici s razrednicom testirati virtualnu učionicu i slijediti njezine upute.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 15. 3. 2020. 14:17

Obavijest roditeljima

Poštovani roditelji!

 

Odlukom Vlade RH u svim školama u Hrvatskoj prekida se nastava na dva tjedna. Sve informacije vezane uz nastavu na daljinu dobit ćete od vaših razrednika u zajedničkim virtualnim učionicama. Sve daljnje obavijesti pravovremeno će biti objavljene na  WEB stranici Škole. Kao što je Premijer istaknuo pri objavi vijesti o prekidanju nastave, svi smo odgovorni za sprječavanje širenja koronavirusa te se stoga moramo i ponašati odgovorno!

 

S poštovanjem!

 

Ravnatelj  

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 13. 3. 2020. 15:15

Predloženi za državni LiDraNo 2020.

Lidrano 2020. U Kazalištu Virovitica prošlog je četvrtka održana županijska razina literarno-novinarsko-dramske skupine LiDraNo. Našu školu predstavila su čak dva dramsko-scenska izraza. Učenica drugoga razreda, Karla Nađaković, izvela je monolog "Zar baš moram u školu?" i ponosnom učinila svoju mentoricu, učiteljicu Josipu Burušić. Skupni dramsko-scenski rad "Ruke pune buke" odigrali su učenici petoga razreda (Una Bjelajac, Marko Boljevčan, Marko Brlić, Matko Celić, Kiara Despotovski, Rahela Drvenkar, Lejla Friedrich, Mia Stanić, Nea Treščec) koji su, zajedno sa svojom mentoricom Marinom Mađarević, predloženi za državnu razinu ove smotre.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 13. 3. 2020. 13:46

Korizmena duhovna obnova za djelatnike škole

Profesori i djelatnici Katoličke klasične gimnazije i Katoličke osnovne škole u Virovitici u srijedu 11. ožujka okupili su se na korizmenoj duhovnoj obnovi . Voditelj programa bio je pater Ilija Grgić misionar družbe Krvi Kristove iz Zagreba. Voditelj je na početku ukazao na važnost duhovnih sadržaja u svakodnevnom životu i radu jednog vjernika, a osobito djelatnika katoličkih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 13. 3. 2020. 13:38
» Arhiva naših vijesti    
 


Video prilozi


Raspored sati


Predbilježbe

e-Dnevnik


Tražilica

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Facebook

Katoličke škole

Informatika


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 66421
preskoči na navigaciju