2022-06-21 12:58:07

Sveta misa zahvalnica

 

Posljednjega dana nastave u školskoj godini 2021./2022. učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Virovitici zajedno s učenicima i djelatnicima sestriske škole Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici proslavili su svetu misu zahvalnicu u župnoj crkvi svetoga Roka u Virovitici.

Ne postoji bolji i važniji trenutak od posljednjeg dana nastave kada bismo Bogu zavalili za sve što smo kao učenici, djelatnici, roditelji primili u tijeku prošle nastavne godine. Da mu zahvalimo na svim uspješno prošlim razrednima, ispitima, zadaćama i obavezama. Na sazrijevanju i rastu naših osobnosti, ali i međusobnih odnosa i prijateljstava u čemu nam je Gospodin cijelo vrijeme bio blizak.

Duhovnik naših katoličkih škola vlč. LJubiša Krmar kao predslavitelj svete euharistije u homiliji je istaknuo sljedeće: "Zadnjih mjeseci strahovito smo bombardirani sa svih strana pesimizmom, koji svoj izvor ima u nezadovoljstvu materijalnim stanjem. Nitko ne nijeće da vremena nisu teška, no to nikako ne znači da čovjek mora obojiti svaki svoj dan crnilom i depresijom. Naša nas vjera
uči da je zalivalnost i zahvalna molitva najmoćnija molitva. A mi koji nastojimo život gledati kroz Isusove naočale imamo razloga biti zahvalni čim se probudimo, za novi dan, za sunce koje izlazi, za zrak. Zahvalnost širi i veseli ljudsko srce."

Neka dobrom Bogu bude hvala za sve što je učinio tijekom ove školske godine, te neka bude izborom mira i odmora u danima koji dolaze!

 


 


Katolička osnovna škola Virovitica