2022-05-03 10:35:32

Izlet učenika 6. i 7. razreda u Varaždin

Učenici 6. i 7. razreda zaputili su se 28. travnja 2022. sa svojim razrednicama Marinom Mađarević i Lucijom Jakobović, učiteljicom Povijesti Martinom Horvat te vjeroučiteljem Matijom Đurčevićem u takozvani grad anđela- Varaždin.

Učenici su dolaskom u Varaždin razgledavali znamenitosti i ljepote hrvatske barokne prijestolnice. Na početku su se zaputili vidjeti Gradsko groblje Varaždin, koje je za razliku od drugih, stvarano vizionarskom dušom Hermana Hallera te je izvanredan primjer parkovne arhitekture. Nakon razgledavanja Gradskoga groblja i otkrivanja priča koje iza sebe krije taj spomenik prirode, uslijedilo je razgledavanje Staroga grada, feudalne utvrde koja je u prošlosti pripadala brojnim plemićkim obiteljima. Neizostavan dio obilaska svakako su bile i znamenitosti poput Varaždinske katedrale, gradskoga korza, franjevačke crkve sv. Ivana Krstitelja, Muzeja anđela te Entomološkog odjela, u Gradskome muzeju, tzv. Muzeja kukaca.

Fotografije govore više od riječi pa tako i fotografije izleta mogu dočarati samo mali dio ljepote Varaždina u koji će se naši šestaši i sedmaši zasigurno vratiti.


Katolička osnovna škola Virovitica