preskoči na sadržaj
Novosti

Prva Smotra pjevačkih zborova i dramskih skupina katoličkih osnovnih škola

U subotu 14. svibnja 2022. U katedrali svete Stošije u Zadru članovi pjevačkoga zbora i dramske skupine naše škole sudjelovali su na prvoj Smotri pjevačkih zborova i dramskih skupina katoličkih osnovnih škola Republike Hrvatske. Smotru je, u suradnji s Nacionalnim uredom za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije, organizirala Osnovna glazbena škola sv. Benedikta iz Zadra.


Samoj smotri prethodilo je svečano euharistijsko slavlje u zadarskoj katedrali čijoj je svečanosti posebno doprinjelo sudjelovanje pjevačkih zborova katoličkih osnovnih škola, sudionika ove smotre.
Organizatore, sudionike i njihove mentore prigodnim riječima je pozdravio tajnik Nacionalnog ureda za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije, Danijel Holeš, prenoseći pri tom pozdrave msgr. Antuna Škvorćevića, požeškog biskupa ujedno i predsjednika Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje, te vlč. Ivice Žuljevića predstojnika Nacionalnog Ureda HBK za katoličke škole.

Na smotri je sudjelovalo oko 220 učenika. Uz učenike naše škole nastupili su: klapa i dramska sekcija Katoličke osnovne škole iz Šibenika, pjevački zbor i dramska sekcija Katoličke osnovne škole iz Požege, dramska sekcija Katoličke osnovne škole iz Novske, pjevački zbor i dramska sekcija Katoličke osnovne škole Svete Uršule iz Varaždina, recitatori i glazbene radionice Katoličke osnovne škole Josip Pavlišić iz Rijeke, dramska skupina Katoličke osnovne škole Ivo Mašina iz Zadra te kao domaćini pjevački zbor i gost – orkestar domaćina Smotre, Osnovne glazbene škole sv. Benedikta iz Zadra, jedine umjetničke katoličke osnovne škole u Hrvatskoj.
Većina sudionika u Zadar je pristigla dan ranije - te je bilo prigode da se u poslijepodnevnim satima te će razgledaju ljepote i znamenitosti grada Zadra.
Ovim putem još jednom zahvaljujemo svima uključenima u organizaciju, ali i provedbu ove Prve smotre koja će sudionicima zasigurno ostati u trajnom lijepom sjećanju na zajedništvo i bogatstvo duhovnih i ljudskih darova koje Gospodin ostvaruje u svojoj velikoj Katoličkoj obitelji!


 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivan Mikolić   datum: 15. 5. 2022.

Izabrani udžbenici

Popis izabranih udžbenika i drugih radnih materijala za škg. 2021./2022.


Izborni predmeti

Facebook

e-Dnevnik


Video prilozi


Raspored sati


Predbilježbe

Klikom na link preuzimate formular predbilježbe.

Klikom na sliku možete pročitati upute i obavijesti.


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Katoličke škole

Informatika


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 97158
preskoči na navigaciju