preskoči na sadržaj
Novosti

Dan ružičastih majica

U srijedu 24. veljače učenici naše škole obilježili su Dan ružičastih majica.  Učenici 1.a razreda obilježili su Dan ružičastih majica integriranim danom. Djeca, kao i odrasli, doživljavaju cijeli raspon emocija, no često ih ne mogu imenovati te nemaju iskustvo kako se ponašati u određenim situacijama.  Upravo zato učenici su razvijali sposobnost prepoznavanja i izražavanja emocija.   Prvašići su dan započeli čitanjem priče Hrabrica, Željke Horvat-Vukelja. Kroz analizu književnog djela učenici su nacrtali i ispričali za što njima treba hrabrost te savjetovali jedni druge kako pobijediti strah od istih. Nakon izražavanja vlastitih emocija učili smo prepoznati tuđe kroz igru uloga. Naučili su kako pomoći prijatelju kad kod njega primijete određenu emociju. Na satu likovne kulture dizajnirali su majice s lijepim riječima. Dan s završili upućivanjem lijepih riječi jedni drugima i zaključkom da trebamo biti dobri prijatelji.  Učenici 1.b povodom tog dana u produženom boravku izradili su bedževe te slikali majicu  s porukama Stop nasilju! Učenici ostalih razreda Dan ružičastih majica obilježili su kroz različite aktivnosti: gledanje prezentacije, snimanje video priloga i izradu plakata. Naučili su kako je komunikacija najbolji način za uspostavljanje odnosa s osobama koje susrećemo u životu. Kroz spomenute aktivnosti učenici su se podsjetili kako je potrebno prihvatiti različitosti među ljudima i međusobno se poštivati te pod svaku cijenu izbjegavati nasilje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 26. 2. 2021. 12:22

Započela korizma

Na Čistu srijedu, 17. veljače učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Virovitici započeli su četrdesetodnevni korizmeni hod u pripravi za svetkovinu Uskrsa. Vrijeme je to posta, molitve i djela milosrđa kako je naglasio ravnatelj Mario Večerić predvodeći euharistijsko slavlje u prostorima Škole. U prigodnoj homiliji protumačio je znakovitost pepela kao i sam obred pepeljenja koji nam posvješćuje našu prolaznost i krhkost u ovome svijetu. Upravo na tom putovanju prema nebeskoj domovini Krist nas poziva da ojačani svakodnevnom molitvom i korizmenim postom svjedočimo milosrđe i ljubav jačajući tako svoj odnos s Bogom i bližnjima. Na završetku homilije uslijedio obred pepeljenja nakon kojega su učenici u molitvi vjernika izrekli Gospodinu vapaje u ime cijele školske zajednice. Na koncu slavlja ravnatelj je prisutne pozvao na korizmenu sabranost i otvorenost srca u slušanju Riječi Božje.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 17. 2. 2021. 16:09

Međunarodni dan ljudskog bratstva

Ujedinjeni narodi ustanovili su 21. prosinca 2020. Međunarodni dan ljudskog bratstva, koji se slavi svake godine 4. veljače, na dan kad su 2019. papa Franjo i veliki imam Al-Azhara u Kairu Ahmad Al-Tayyeb potpisali u Abu Dhabiju Deklaraciju o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot. Prvi puta slavimo Dan ljudskog bratstva, 4. veljače 2021. Toga dana organizira se virtualni susret pape Franje i velikog imama Ahmad Al-Tayyeba uz sudjelovanje generalnog tajnika Ujedinjenih naroda Antónia Guterresa i drugih svjetskih poznatih ličnosti. (Iz dopisa biskupa Antuna Škvorčevića prigodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskog bratstva u Požeškoj biskupiji)

Međunarodni dan ljudskog bratstva obilježen je u 6. a razredu Katoličke osnovne škole u Virovitici. Pedagoginja Katarina Ćosić i knjižničarka Mihaela Peić održale su prezentaciju koja je sadržavala osnovne informacije o obilježavanju ovoga važnog dana, nakon čega su učenicima prikazale prigodne video-isječke. Potom su učenici pročitali i komentirali dio Papine Enciklike Fratelli tutti, koja u sebi sadrži Papine misli o važnosti ljudskog bratstva, a koje su ugrađene i u dijelove Deklaracije o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički suživot. Kao vrhunac, među učenicima je zapodjenuta rasprava koja je sadržavala pitanja o bratstvu, toleranciji i važnosti međusobnog prihvaćanja. Na kraju radionice izrađen je prigodan pano koji je postavljen u hodniku škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 8. 2. 2021. 15:37

Edukacija o postupanju u slučaju potresa i vježba evakuacije

Na poticaj Ministarstva znanosti i obrazovanja učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Virovitici sudjelovali su na edukaciji o postupanju u slučaju potresa i vježba evakuacije. Cilj edukacije i vježbe je sigurnost učenika i djelatnika škole u izvanrednim i nepredvidivim situacijama kao što su potresi. Edukaciju i vježbu evakuacije održali su djelatnici policijske uprave Virovitica. Učenicima i djelatnicima  objasnili su i pokazali kako se ponašati u slučaju potresa i kako što smirenije napustiti zgradu škole. Nakon edukacije o ponašanju u slučaju potresa, održana je evakuacijska vježba. Na završetku ravnatelj je zahvalio djelatnicima policijske uprave na dolasku i provedbi edukacije i cjelokupne vježbe, a učenici su im zapljeskali, zahvalivši im tako za sve dobro koje čine za našu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 4. 2. 2021. 15:27

Tradicionalni blagoslov Škola

U ponedjeljak, 25. siječnja održan je tradicionalni blagoslov učenika i djelatnika Katoličke osnovne škole u Virovitici i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici. Blagoslov je predvodio duhovnik vlč. Ljubiša Krmar koji je na početku pozdravio sve prisutne učenike razredne nastave, prisutne maturante te djelatnike škole. Izrazio je također molitvenu povezanost sa svim učenicima koji prate nastavu na daljinu. Nakon pročitanog evanđeoskog ulomka iz evanđelja po Ivanu progovorio je o značenju blagoslova te naglasio kako nam snaga blagoslova pomaže da budemo vođeni Božjom rukom i prepoznatljivi kao Isusovi prijatelji. Naglasio je kako nam Isus daruje svoj mir kojeg pronalazimo u molitvi, činu ljubavi prema potrebitima te da smo pozvani širiti svakodnevno Kristov mir jedni drugima. Na kraju svoga promišljanja duhovnik je pozvao je sve prisutne da rastu u svetosti poput zaštitnika naših škola sv. Ivana Pavla  i bl. Ivana Merza. Blagoslov je završio samim činom škropljenja uz radosno pjevanje tradicionalnih božićnih pjesama.

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 25. 1. 2021. 15:47

Adventski kalenDAR dobrote

U pripravi za prošlogodišnje došašće Caritas Požeške biskupije osmislio je karitativnu akciju Adventski kalenDAR. Navedena akcija bila je sastavni dio caritasove brige i osjetljivosti za siromašne, što se je posebno očitovalo u Mjesecu siromaha kojega je prigodom Četvrtog svjetskog dana siromaha za cijelu Požešku biskupiju proglasio požeški biskup Antun Škvorčević. Uključujući se u dinamizam raznovrsnog služenja svima kojima je pomoć potrebna spomenutom akcijom potaknulo se mnoštvo djece i mladih, obitelji i pojedinaca, da svojim odricanjem i darivanjem, u skladu s vlastitim mogućnostima, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Uključili su se tako učenici Katoličke osnovne škole i Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici zajedno sa svojim obiteljima, učiteljima i profesorima. Ravnatelj škole, Mario Večerić predao je sve prikupljene namirnice u Caritas Požeške biskupije koji će prikupljenim namirnicama pomoći ljudima u potrebi.  Još jednom su naše virovitičke obitelji posvjedočile svoju kršćansku ljubav i blizinu prema potrebitima. „Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste“ Mt 25, 45

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 13. 1. 2021. 15:46

Školski medni dan

„Školski medni dan“ održan je u našoj školi u ponedjeljak, 7. prosinca. Učenicima prvog razreda Katoličke osnovne škole podijeljeni su paketići s Medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci te edukativna slikovnica. Djeci je kroz program prikazana važnost meda i potreba konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda. Zanimljivom prezentacijom saznali su kako nastaje med, kakav može biti i ukazan je značaj pčelarstva u cijeloj proizvodnji. Ciljevi Programa školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka su povećanje unosa meda u prehrani djece, podizanje razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima meda, kao i educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost. Školski medni dan jedna je od mjera iz Programa školskog mednog dana i promocije hrvatskih pčelinjaka, kojeg je donijela Vlada Republike Hrvatske.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Večerić  datum: 7. 12. 2020. 15:57
» Arhiva naših vijesti    
 


Video prilozi


Raspored sati


Predbilježbe

Klikom na link preuzimate formular predbilježbe.

Klikom na sliku možete pročitati upute i obavijesti.


e-Dnevnik


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Facebook

Katoličke škole

Informatika


Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 9. 2016.

Ukupno: 67845
preskoči na navigaciju